Klantenservice

  • Bestellen
  • Kwaliteitscontrole
  • Foto's
  • Veilig en betrouwbaar online betalen
  • Levertijd
  • Verzendkosten
  • Retourneren
  • Klachtenprocedure

 

Bestellen

Bij edelstenen.com kunt u eenvoudig bestellen zonder eerst een account aan te maken.  Uw persoonlijke gegevens en online betalingen worden in een vertrouwde internetomgeving verwerkt. De voorraden op onze website zijn actueel en inclusief BTW. Wanneer uw bestelling is afgerond, krijgt u automatisch een email met de bevestiging van uw bestelling. Edelstenen.com verstuurt de bestellingen binnen drie werkdagen met PostNL.

Kwaliteitscontrole

Wij controleren elke edelesteen op beschadigingen, breuken en barsten voordat wij ze versturen naar de klant.

Mocht u uw bestelling beschadigd ontvangen, dan dient u direct bij ontvangst contact op te nemen met ons via info@edelstenen.com. Wanneer wij twijfelen over de staat van een geretourneerd artikel, nemen wij contact met u op.

Foto's

De foto's zijn niet op ware grote afgebeeld. De geleverde edelstenen kunnen op kleurtint of patroon afwijken van de foto. Edelstenen zijn natuurproducten, daarom is elke edelsteen uniek.

Veilig en betrouwbaar online betalen

Bij edelstenen.com kunt u veilig, snel met IDEAL en Pay Pal online betalen in een veilig internetomgeving.

Levertijd

Na plaatsen van de bestelling is de levertijd drie werkdagen.

Verzendkosten

Bij een orderbedrag tot en met € 20,- zijn de verzendkosten € 1,66. Bij een orderbedrag boven de € 20,- versturen wij de bestelling gratis.

Retourneren

Hebt u een bestelling ontvangen die u wilt retourneren? Dat kan binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. U dient de edelstenen onbeschadigd, ongedragen en in originele verpakking retour te sturen. Breuk door het zetten van de steen valt niet onder retourneren of garantie. Wij vinden het belangrijk een goede service te verlenen en deze continu te verbeteren. Daarom stellen wij het op prijs dat u aangeeft waarom u de edelstenen retourneert. Edelstenen.com is niet verantwoordelijk voor het zoekraken of beschadigen van artikelen bij een retourzending. De kosten voor retoursturen zijn voor uw eigen rekening. Wanneer wij de retourzending in goede staat hebben ontvangen, sturen wij u een bevestigingsmail. Hierna zullen wij uw betaling zo snel mogelijk terugstorten op de rekening waarmee u hebt betaald.

Mocht u uw bestelling beschadigd ontvangen, dan dient u direct bij ontvangst contact op te nemen met ons via info@edelstenen.com. Wanneer wij twijfelen over de staat van een geretourneerd artikel, nemen wij contact met u op.

Edelstenen.com behoudt het recht om retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het factuurbedrag te crediteren, wanneer het materiaal reeds gebruikt of beschadigd is. Hebt u nog vragen over retourzendingen, stuur ons dan een email naar info@edelstenen.com

Klachtenprocedure

Mocht u een klacht  hebben over onze edelstenen of onze service, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op info@edelstenen.com Wij lossen het graag met u op! Binnen drie werkdagen reageren wij op uw klacht.